tatar ze śledzia wg Magdy Gesler

Składniki:
  • 4-5 filetów ze śledzia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • 3 jajka na twardo
  • 5 grzybków marynowanych
  •  łyżka kaparów
  • sól
  • pieprz czarny
Składniki na sos:
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki sosu pomidorowego lub kechupu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • pieprz do smaku
Przygotowanie:

Zaczynamy od opalenia papryki nad ogniem lub spieczenia jej w piekarniku i obrania ze skórki.
Obieramy cebulę i jajka. Następnie wszystkie składniki poza kaparami kroimy w drobną kostkę. Dodajemy kapary. Składniki sosu łączymy razem i dodajemy do pozostałych składników. Schładzamy w lodówce przez min 2 godz i możemy podawać  na stół.
Smacznego



Komentarze

Prześlij komentarz