Składniki:
- 4-5 filetów ze śledzia
- 1 czerwona papryka
- 1 ogórek kiszony
- 1 cebula
- 3 jajka na twardo
- 5 grzybków marynowanych
- łyżka kaparów
- sól
- pieprz czarny
Składniki na sos:
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki sosu pomidorowego lub kechupu
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
Zaczynamy od opalenia papryki nad ogniem lub spieczenia jej w piekarniku i obrania ze skórki.
Obieramy cebulę i jajka. Następnie wszystkie składniki poza kaparami kroimy w drobną kostkę. Dodajemy kapary. Składniki sosu łączymy razem i dodajemy do pozostałych składników. Schładzamy w lodówce przez min 2 godz i możemy podawać na stół.
Smacznego
pyszota
OdpowiedzUsuń